top of page

Ankara’da konut satışları arttı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre başkentte konut satışları yüzde 15 artış gösterdi. Satışlar Aralık 2018’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ağustos ayı konut satış rakamlarına göre Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla konutun satışı Ankara'da geçtiğimiz aynı dönemine göre yüzde 15.2 yükselerek 10 bin 707 konut satıldı.


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara'da yapılan konut satışları Aralık 2018 yılından beri en yüksek seviyeye çıktı. Ankara'nın gelişen konut bölgeleri arasında yer alan İncek'te hayata başladığı Bulvar Loft projesinde de konut satışları hareketlendi. 


Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. (Akfen GPYŞ) Genel Müdürü Barış Barçak, Bulvar Loft'da müşterilerine kiralama seçeneği ile alternatif oluşturduklarını kaydetti.


Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayı konut satış rakamlarına göre, Türkiye'de konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.1 yükselerek 110 bin 538 oldu. Konut satışları değerlendirilirken İstanbul sonrasında en fazla konut satışı yapılan Ankara'da satışlar gayrimenkulde yavaşlamanın hissedildiği iki sene öncesine dönmesi dikkat çekti. 


Geçen yılın Ağustos ayında Ankara'da 9 bin 291 konut satışı bu oran 2019 yılının Ağustos ayında yüzde 15.2 yükselerek 10 bin 707 oldu. Ankara'daki konut satışı Aralık 2018 yılından beri en yüksek seviyesine ulaştı.

bottom of page